Op 27 april is het weer zover, de koning is jarig en dat betekent groot feest. Zit jij dit jaar op een kleedjesmarkt met je kinderen, struin je de rommelmarkt af of gaan je voetjes van de vloer tijdens Koningsnacht? Zowel in dorpen als in steden door het hele land zijn er allerlei festiviteiten op Koningsdag.

Je nagels mogen kleur hebben!

Wordt het rood, wit, blauw of oranje? Ga extra feestelijk de stad in met een kleurtje op je nagels. Ook als je op andere dagen geen nagellak draagt, zorg je op deze dag voor net wat extra sparkles. Met een aantal handige tips geniet je ook de dagen daarna nog van je vrolijke nagellak. Zeker als je een felle kleur gebruikt, is het belangrijk om een basecoat aan te brengen voordat je met bijvoorbeeld blauwe of oranje nagellak aan de slag gaat. Zo voorkom je een gele verkleuring van je nagels. Ook zorgt de basecoat ervoor dat de nagellak die je er overheen doet beter uitsmeert en bovendien beter blijft zitten. Gebruik na het lakken een topcoat voor een matte of glanzende finish. Deze topcoat zorgt er ook voor dat je nagellak langer blijft zitten. Vind jij het lastig om nagellak aan te brengen? Smeer het gebied rondom je nagels in met vaseline. Als je per ongeluk buiten de lijntjes kleurt, veeg je de nagellak snel weg met een wattenstaafje of een tissue. Heb je weinig tijd? Laat je nagels extra snel drogen door ze in een bak met ijswater te stoppen. Bewaar je nagellak op een koele plek, zodat het langer goed blijft.

Feestelijke nagellak voor kids

Ook kinderen vinden het leuk om hun nagels te lakken voor Koningsdag. Een reguliere nagellak is minder geschikt voor kinderen, omdat deze vaak alcohol en oplosmiddelen bevat. Als kinderen op hun nagels sabbelen, kunnen ze op die manier chemicaliën binnen krijgen. Gebruik in plaats daarvan speciale kindernagellak op waterbasis. Ook kunnen je kinderen een centje bij verdienen op de kleedjesmarkt door nagels te lakken van voorbijgangers. Zijn je kinderen al wat ouder? Oefen van tevoren met verschillende patronen, zoals de Nederlandse vlag of oranje nagels met stippen in rood wit en blauw. Nadat de oranje nagellak gedroogd is, breng je deze stippen heel eenvoudig aan met een cocktailprikker. De klanten zullen voor hen in de rij staan!

Bescherm jezelf tegen de zon

Eind april kan de zon al aardig krachtig zijn. Als je de hele dag buiten aan het feest vieren bent, is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de UV-straling. De straling zorgt niet alleen voor verbranding, maar ook voor huidveroudering. Na een hele winter binnen zitten is je huid extra kwetsbaar. Smeer jezelf meerdere keren per dag in met zonnebrandcrème en gebruik een dagcrème met SPF die je gezicht beschermt tegen UV-stralen. Daar overheen breng je je feestmake-up aan. Zo ben jij klaar voor het feestgedruis.