Het ondergaan van een filler behandeling kan helpen bij het herstellen van volumeverlies en het opvullen van rimpels, wat resulteert in een frisse en jeugdige uitstraling. Na de behandeling is het belangrijk om de juiste cosmetica te gebruiken om het herstelproces te ondersteunen en het beste resultaat te bereiken. In dit artikel geven we je tips en adviezen over welke cosmetica je het beste kunt gebruiken na een fillerbehandeling en hoe je jouw huid de beste verzorging kunt geven.

Direct na de behandeling: rust en hydratatie

Na een fillerbehandeling is het aan te raden om de huid rust te geven en contact met de behandelde plekken te vermijden. Het is belangrijk om de eerste 10 uur na de behandeling geen make-up aan te brengen en ademende foundation te gebruiken als dat nodig is. Hydratatie is essentieel voor een gezonde en veerkrachtige huid, dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en gebruik hydraterende producten zoals crèmes en serums die specifiek zijn samengesteld voor de gevoelige huid.

Kies de juiste nazorgproducten voor optimale resultaten

Na een fillerbehandeling is het gebruikelijk om specifieke nazorgproducten te gebruiken. Deze producten kunnen helpen bij het herstel en het behouden van de resultaten van de behandeling. Het is belangrijk om de instructies van de behandelaar op te volgen en de geadviseerde nazorgproducten te gebruiken om het beste resultaat te bereiken. BM Clinics, een gerenommeerde kliniek met 8 locaties in Nederland, kan persoonlijk advies geven over welke producten het beste passen bij jouw huidtype en de specifieke fillerbehandeling die je hebt ondergaan. Deze nazorgproducten kunnen onder andere bestaan uit crèmes, serums en zonbescherming.

Zonbescherming: essentieel voor een gezonde huid na een fillerbehandeling

Na een fillerbehandeling is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of hoger) om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Het is ook raadzaam om een hoed of zonnebril te dragen om de behandelde gebieden extra te beschermen. Houd er rekening mee dat sommige fillerbehandelingen, zoals Profhilo, meerdere sessies vereisen en dat blootstelling aan de zon tussen de behandelingen door het resultaat kan beïnvloeden.

Combineer fillerbehandelingen met andere huidverbeterende behandelingen

Het is mogelijk om een fillerbehandeling te combineren met andere behandelingen zoals Vivace of Ultherapy, omdat ze op verschillende huidlagen werken. Deze aanvullende behandelingen kunnen helpen om de algehele conditie van je huid te verbeteren en de resultaten van je fillerbehandeling te optimaliseren. Bespreek de mogelijkheden met je behandelaar om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat is afgestemd op jouw huidtype, wensen en doelen.

Vertrouw op de expertise van professionals

BM Clinics is een kliniek die zich richt op kwaliteit, deskundigheid en laagdrempeligheid. Ze werken met ervaren en BIG-geregistreerde artsen en huidtherapeuten die je kunnen adviseren over de beste cosmetica en nazorgproducten na een fillerbehandeling. Door te kiezen voor een gerenommeerde kliniek zoals BM Clinics, kun je erop vertrouwen dat je in goede handen bent en de beste zorg en advies krijgt om het meeste uit je fillerbehandeling te halen.

Kies de juiste cosmetica en nazorgproducten na je fillerbehandeling om je huid optimaal te verzorgen en het beste resultaat te bereiken. Vertrouw op de expertise van professionals en volg hun advies op om te genieten van een frisse, jeugdige uitstraling die lang aanhoudt.