Social media platformen zoals TikTok en Instagram raken er misschien wel helemaal overspoeld ermee: video’s van bedrijven of influencers die weer het nieuwste skincare product promoten. Skin care is echter wel een essentieel deel van onze fysieke gezondheid en kan ervoor zorgen dat je huid goed verzorgd blijft, ondanks veroudering. Is het echter nodig om een 10 stappen skincare routine te hebben? Het simpele antwoord: nee. Er zijn een aantal producten die je wel moet hebben voor de juiste routine, zoals een cleanser, moisturiser en een zonnebrandcreme. Wij geven je wat meer tips hierover in dit blog!

De juiste cleanser voor je huidtype

De eerste stap in een goede basis skincare routine is het schoonmaken van je gezicht. Deze stap zorgt er namelijk voor dat alle viezigheid of zweet goed van je gezicht gereinigd wordt, zonder dat het de natuurlijke barrière beschadigt. De meeste experts raden het aan om dit twee keer per dag te doen (ochtend en avond), behalve als je een droge huid hebt. Als je deze type huid hebt, dan is het voldoende om ‘s ochtends alleen je gezicht te wassen met water. Als beginner is het het beste om een zachte, hydraterende cleanser te gebruiken die geen parfum bevat. Kijk dus op de verpakking of het product hyaluronzuur bevat, een stof die helpt bij het hydrateren van de huid.

Hydratatie voor de huid: een simpele moisturiser

Na het reinigen van je gezicht, moet je je huid goed voeden met een moisturiser. Skincare experts raden beginners een moisturiser aan die vrij is van olie en parfum, omdat deze door alle huidtypes getolereerd wordt. Naast deze specifieke eisen, zijn er ook moisturisers die verschillende huidproblemen behandelen. Als je bijvoorbeeld een doffe, niet egale huid hebt, dan kun je het beste kiezen voor een moisturiser die vitamine C bevat, wat zorgt dat je huid helderder wordt. Heb je bijvoorbeeld meer last van een droge huid of eczeem, dan is het slim om een moisturiser te halen die ceramiden bevat. Deze helpen bij het versterken van de huidbarrière. 

Bescherm jezelf tegen de zon met een zonnebrand

Als laatste stap is het belangrijk dat je je huid beschermt tegen de zon. Hoewel een beetje zon zeker goed is voor je lichaam, kan te veel zonlicht je huid beschadigen en zelfs leiden tot huidkanker. Dus ook als de zon niet aanwezig is, moet je je gezicht alsnog insmeren met een zonnebrand. Kies voor de beste zonnebrand met SPF van 30 of hoger. Veel mensen kiezen voor zonnebranden van de apotheek, maar nu zijn ook de zonnebrandcrèmes van Koreaanse skincare merken erg populair. Let hierbij ook op dat de zonnebrand niet al te vettig is of een witte waas achterlaat, dit kan namelijk vervelend zijn als je er ook nog make-up overheen doet.